Pædagoger elsker ikke jeres børn …

20. mar. 2023

– om børns fritid og ferier

Vi voksne i Lillely holder alle af børnene, men vi elsker dem ikke og børn skal have så mange timer som muligt sammen med de mennesker, der kan give dem ægte kærlighed for at udvikle et sundt følelsesliv. Institutioner kan give børn meget, men ikke ægte kærlighed.

Børn kan ikke mistrives af at være for meget sammen med deres gode forældre, men de kan meget hurtigt komme i mistrivsel af at være for lidt sammen med deres forældre.

Uanset hvor meget pædagoger holder af deres arbejde, er vi betalt for at være her og har en professionel relation til børnene. Vi kan kun give dem samme trøst og nærhed, vi voksne oplever at få fra for eksempel en naturligt kærlig, nærværende og kompetent arbejdsgiver, læge eller underviser vi ser hver dag.

Pædagoger er en lille parentes i børnenes lange liv. Det er forældre, barnet har brug for, for at kunne udvikle sig sundt i alle henseender, og det har brug for at være meget mere sammen med jer end normen lige nu er i vores samfund.

Børn har brug for fællesskaber med andre børn, men de har i højere grad brug for samværet med mennesker, der elsker dem.

Derfor opfordre vi til at forældre tager årene med små børn alvorligt og går i mod samfundstendensen med at børn er væk fra deres forældre mere end syv timer om dagen. At man holder alle de fridage med jeres børn, I overhovedet kan, at bedsteforældre eller andre tæt på barnet ofte henter dem tidligt, hvis man selv er forhindret. Jo yngre børnene er, desto vigtigere er det med korte dage, mange fridage og lange, sammenhængende ferier.

Seneste artikler

Det gode børneliv

Det gode børneliv

Vores overordnede mål i Lillely er at skabe et hjemligt miljø, hvor vi selv har lyst til at være, hvis vi var børn, eller hvis vi skulle aflevere vores eget barn. Vores pædagogiske ståsted og menneskesyn hviler på Rudolf Steiners antroposofiske tanker og ideer....

læs mere

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This