Hvad skal man gå efter, når man skal vælge institution?

14. mar. 2023

Hvad skal vi være opmærksomme på, når vi vælger institution?

Man kan som forældre synes det er svært at gennemskue hvad der er vigtigst af hverdagsform og værdier, at give sit barn når man skal vælge institution. 

Hvilken pædagogisk retning ønsker man? Hvor skal de andre børn gå i skole? Skal der være kostordning eller madpakker? Skal de vægte udelivet eller noget helt andet?

Alle disse ting er egentlig ikke så vigtige. De er små “plusser,” når barnet er et sted hvor det er trygt at være.

Man skal som forældre stille store krav til sit barns institution og ikke gå på kompromis, hvis man kan mærke det ikke føles trygt at aflevere barnet eller hvis barnet ikke trives. 

Derfor er det vigtigste altid, at I som forældre har en god mavefornemmelse når I besøger institutionen til en rundvisning og kan mærke, at der i hele huset er en god kærlig stemning og at tempoet er roligt.

Derudover at der er en ordentlig normering hele dagen.

Uanset hvor dygtig en pædagog er, er man kun et menneske og ingen har hænder nok til at trøste 3 børn, sætte plaster på et knæ, have overblik over legene på legepladsen, huske hvem der sidder på toilettet og skal have hjælp om lidt og lave pædagogiske aktiviteter for de børn der behøver lidt hjælp på vejen i det sociale.

 God normering og kendte voksne hver dag er ansvarlighed og en forudsætning for at jeres barn har en tryg hverdag, når I ikke selv kan være der. Det er normeringen af voksne, der gør den største forskel på opbevaring og pædagogik i børnehaver og vuggestuer.

Seneste artikler

Pædagoger elsker ikke jeres børn …

Pædagoger elsker ikke jeres børn …

– om børns fritid og ferier Vi voksne i Lillely holder alle af børnene, men vi elsker dem ikke og børn skal have så mange timer som muligt sammen med de mennesker, der kan give dem ægte kærlighed for at udvikle et sundt følelsesliv. Institutioner kan give børn meget,...

læs mere
Det gode børneliv

Det gode børneliv

Vores overordnede mål i Lillely er at skabe et hjemligt miljø, hvor vi selv har lyst til at være, hvis vi var børn, eller hvis vi skulle aflevere vores eget barn. Vores pædagogiske ståsted og menneskesyn hviler på Rudolf Steiners antroposofiske tanker og ideer....

læs mere

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This