Leg ude

Forældrerådet

Kontakt altid forældrerådet på: foraeldreraad@Lillely.dk

Lillely er en privat ejet virksomhed og drives derfor af to enheder. Ejeren Julie Haugaard der har økonomisk og arbejdsgiveransvar og et forældreråd der har indflydelse på lige fod med forældreråd i kommunale institutioner.

Klik her for at læse forældrerådets vedtægter og forretningsorden

Lillelys forældreråd fra februar 2023

Formand

  • Liv Birkemose

Næstformand

  • Mie Brandt

Medlemmer

  • Katrine Hansen
  • Sara Stagsted Sørensen
  • Signe Balle
  • Liselotte Pedersen
  • Stine Staugaard

Forældrerådets formål og opgaver

Medlemmerne i forældrerådet er valgt for en to årig periode.

Forældrerådet fungerer primært som bindeled mellem forældrekredsen og Lillelys ledelse og personale. Vi vil meget gerne bringe emner og spørgsmål videre fra forældrene til personalet af f.eks. pædagogisk eller praktisk karakter. På møderne bliver vi orienteret om, hvad der rører sig i Lillely, og vi er desuden sparringspartnere, tovholdere og idébank.

Vi skriver desuden indlæg til Lillelyt efter behov.

Forældrerådet er tæt på de arrangementer, der vedrører forældrene i løbet af året, hvor vi bl.a. er med til at planlægge arbejdsdagene og majfesten. Der er således både praktisk arbejde, samt mødeaktiviteter forbundet med en plads i forældrerådet. Vi mødes ca. en gang om måneden og hvis I har noget på hjerte, som vi skal bringe videre, bliver vi glade, hvis I enten siger det, når vi mødes eller sender en mail

til: Foraeldreraad@Lillely.dk.

Vi har i forældrerådet etableret en mentorordning, hvor nye familier bliver budt velkommen til Lillely. Mentorfamilien, der helst selv har et barn i den gruppe, det nye barn starter i, sender en velkomstmail, hvor der inviteres til kontakt og mulighed for at få svar på nogle af de spørgsmål, der naturligt måtte melde sig. Tilbuddet er ment som en mulighed for at kunne spørge om løst og fast, at have et kendt ansigt at pejle efter til arrangementer og fredagsbål, samt at give en rar introduktion til fællesskabet i Lillelys forældregruppe. Har I lyst til selv at være mentor for en kommende familie, hører vi meget gerne fra jer.

Liv Birkemose

Liv Birkemose

Formand

Jeg hedder Liv, er 34 år og gift med Mikkel. Sammen har vi Nete (2020) i børnehaven og Ellen (2022) i vuggestuen. Da Nete var ca 6 måneder gammel, sagde vi farvel til København hvor vi havde boet et årti og vendte hjem til Fyn. Nu bor vi skønt i udkanten af Svanninge Bakker, med pigernes mormor og morfar som naboer og oldefar som underbo. Vi sætter stor pris på hverdagen, at være omgivet af natur, give os selv god tid og så prioriterer tid som familie højt.
Vi valgte hovedsaligt Lillely til vores børn på grund af den fantastiske ro og stemning der er i huset og haven. Det er et sted der er rart at være, med gode voksne, dejlig mad og masser af frisk luft. Jeg synes Lillely har skabt nogle helt fantastiske rammer for børnelivet og det vil jeg gerne bidrage aktivt til. Netop derfor har jeg meldt mig til forældrerådet.

De bedste hilsner

Liv

Mie Brandt

Mie Brandt

Næstformand

Jeg hedder Mie. Jeg bor et stenkast fra Lillely på et lille husmandssted, sammen min mand Andreas og vores to skønne børn Anker og Iben. Til daglig arbejder jeg som dyrlæge på en smådyrsklinik. Min fritid går med børn, have, dyr og kreative sysler. Både Andreas og jeg stammer fra Svendborg, men endte i Millinge ved et tilfælde og er kommet til at holde meget af vores hverdag her.

Da vi købte vores husmandsted i 2018 anede vi ikke at Lillely lå lige om hjørnet. Men efter et lille tip om stedet, tog vi til en rundvisning og faldt pladask for stedet. Som udgangspunkt var det udelivet og den rolige og hjemlige stemning, der tiltalte os. Men med tiden er Lillely og Lillely’s pædagogiske principper kun vokset på os, og vi føler at vi giver vores børn noget ekstra ved at have valgt det til.

Årsagen til at jeg meldte mig ind i forældrerådet, var at jeg ønsker at støtte op om mine børns hverdag, fællesskabet og lære andre Lillely forældre bedre at kende.

De Kærligste Hilsner, Mie

Katrine Holm Hansen

Katrine Holm Hansen

Mit navn er Katrine og jeg er 31 år. Sammen med min kæreste, Johan, har vi vores dejlige dreng Otto, som her i 2023, skal være storebror til sommer. Samtidig bliver jeg færdig som pædagog med speciale i dagtilbud. Vi er oprindeligt fra Svendborg og har boet det meste af vores 20’ere i København. Vi har siden 2018, boet i en gammel landejendom i Vester Åby, tæt på skov og vand.

Vi valgte Lillely som stedet hvor vores børn skal have deres hverdag fordi det taler ind i mange af de værdier vi har som familie. Set med pædagogfaglige øjne, er det tydeligt for mig at man i Lillely formår at skabe noget helt unikt, som jeg ikke har set mange andre steder. Vi har nu været en del af Lillely siden 2021 og kunne ikke forestille os bedre sted for vores familie!

Jeg ser stor værdi i at være en del af forældrerådet; Det er en super god måde at lære de andre Lillely-forældre bedre at kende – man bidrager til et tættere fællesskab – og så føles det meningsfuldt at kunne sætte præg på den tid som vores børn har i Lillely.

De bedste hilsner

Katrine

Sara Stagsted Sørensen

Sara Stagsted Sørensen

Mit navn er Sara og sammen med min kæreste, Andreas, har jeg Norman i børnehaven og Hera og Erika i vuggestuen. Jeg er uddannet naturforvalter og arbejder i øjeblikket som alt-mulig-kvinde på et kontor.

Vi flyttede til Sydfyn i 2019, og er derfor ikke så stedkendt, så da vi skulle finde et godt sted til vores børn, fik vi anbefalet Lillely af Andreas’ brødre, der har/har haft børn i Lillely. Vi sætter stor pris på Lillely, stedets pædagogiske tilgang og ikke mindst de enormt dygtige og rare pædagoger, der dagligt tager sig af børnene og os forældre.

Jeg har meldt mig til forældrerådet i Lillely af forskellige grunde. Først og fremmest vil jeg gerne være med til at arbejde for at vores børn fortsat får den bedst mulige hverdag i Lillely. Der udover vil jeg også gerne være med til at støtte op om fællesskabet, som jeg føler er en stor del af det at være Lillely’er, om man så er barn eller forældre. Og så ser jeg ikke mindst frem til at lære lidt flere voksne mennesker at kende her fra Sydfyn.

Signe Balle

Signe Balle

Mit navn er Signe. Sammen med min mand, Christopher, har vi Clara Rose på 3 år og Asta Sofie, som kom til verden i september 2023. Vi er oprindeligt begge fra Svendborg, men flyttede til København i en 5-årig periode, hvor vi blev uddannet. Christopher som lærer og jeg som landskabsarkitekt. Når jeg ikke er på barsel arbejder jeg i Faaborg-Midtfyn Kommune, som planlægger, hvor jeg er projektleder i områdefornyelser og udarbejder lokalplaner. Vi bor på et lille husmandssted ved Pejrup med skoven som nabo med 1 hektar jord, hvor vi har vores heste gående. Vi deler også hus med en hund og en kat, og så sørger vores høns for friske æg. Vi bruger meget tid på renoveringsprojekter og vores store køkkenhave, som giver os frugt og grønt langt ind i vinteren.

Vi har valgt Lillely til vores børn, fordi det giver en tryg ramme for vores hverdag, som værdimæssigt harmonerer godt med vores egen. De faste rytmer med masser af ro og nærvær i hjemlige omgivelser gør hverdagen nem. Vi får altid et barn hjem, der fortsætter de gode lege, sange og eventyre, og som er træt på den gode måde. Vi værdsætter de meget lærerige aktiviteter, som giver vores børn et solidt fundament til, at komme ud i den store verden med massere af selvtillid og gåpåmod.

Jeg har meldt mig til at blive en del af forældrerådet, fordi jeg synes det er spændende at være en del af samarbejdet mellem forældregruppen og Lillely. Jeg synes det er vigtigt, at bidrage til fællesskabende arrangementer og ser frem til de opgaver der bliver.

Bedste Hilsner

Signe

Liselotte Straarup Pedersen

Liselotte Straarup Pedersen

Mit navn er Liselotte og sammen med min mand, Mads, har vi Lærke, som pt. går i vuggestuen. For øjeblikket går jeg ledig. Dog har jeg en baggrund indenfor events, turisme og restauration. Mads er selvstændig tømrer og arbejder pt på Sjælland.

I april 2021 blev vi beriget med Lærke, som også er vores første barn. Vi valgte at forlænge min barsel, så vi samlet set havde Lærke hjemme lidt over et år. I starten af barslen flyttede vi fra Svendborg til Faaborg, hvor vi intet kendskab havde til hverken dagplejere, vuggestuer mv.

Vores umiddelbare ønske var at få Lærke tilknyttet en dagplejer, og hun blev derfor skrevet op på kommunens “ønskeliste”, hvor vi fik noteret to forskellige dagplejere og en kommunal vuggestue. I forbindelse med en tilfældig gennemgang af private tilbud, stødte jeg dog heldigvis på Lillely, hvor jeg fik tilmeldt os en rundvisning, da det lød som et ret spændende sted. Inden rundvisningen var jeg ganske positiv, og da jeg endelig ankom til Lillely, var jeg fuldstændig solgt.

Mads stolede, heldigvis, på min vurdering, og efter at have gennemgået forældreguiden/håndbogen, valgte vi at tilmelde Lærke.

Vi havde intet kendskab til den antroposofiske bevægelse på forhånd – og ej erfaringer med Steiner-pædagogikken. Dog følte vi os helt trygge fra starten af, da vi med det samme kunne mærke at Lillely er skabt i børnenes ånd og på børnenes præmisser – og med et stærkt samarbejde imellem Lillely og forældregruppen. – Og vi har på intet tidspunkt fortrudt vores valg. Vi er derimod så taknemmelige for, at Lærke, samt Mads og jeg, er blevet en del af Lillely.

Det stærke samarbejde, og muligheden for at få et bedre kendskab til Steiner-pædagogikken, gjorde at jeg stillede op til forældrerådet, og det er nu dette samarbejde jeg vil være med til at værne om, styrke og udvikle. Samtidig ser jeg frem til de spændende arrangementer og opgaver som vi i forældrerådet håndterer.

Sidst, men ikke mindst, glæder jeg mig til at møde alle jer forældre til de kommende arrangementer, og hvis I har input, feedback, spørgsmål til forældrerådet eller Lillely mm., så kontakt os endelig 🙂

Med venlig hilsen

– Liselotte Straarup Pedersen

Pin It on Pinterest