Kostpolitik og måltidet

Al mad er økologisk og så vidt muligt fra vores egen køkkenhave, hvor børnene selv har hjulpet til med dyrkningen.

 

Her kan I se vores smiley fra sidste kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen

Smileyordning

 

Guldmærke

Vi har det økologiske guldmærke der står for 90 - 100% økologi

 

Måltidet i Lillely er et stort fællesskab som både voksne og børn nyder. Maden bliver altid tilberedt sammen med børnene hvis de har lyst, enten i husets køkken eller ude i haven.

 

Børnene skal aldrig have madpakker med og der er morgenmad, formiddagsmad, middagsmad og eftermiddagsmad.

 

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11539642_10153417503618610_7235165622080710665_n.jpg?oh=1ad4008aff07e33893facb4509b5ec12&oe=560F8168

Hver dag er kosten sammensat så alle får rigeligt med grøntsager, frugt, grove kornprodrukter, fedt og proteiner.

 

Vi spiser grønsager, grovpasta, pizza, grød med bær, rugbrød med pålæg, suppe, boller, frugt og lignende.

 

Sukker er ikke en del af hverdagen, men til årstidsfesterne og fødselsdage får børnene eksempelvis et påskeæg til påske, en julekage til jul og lignende. Altid i små mængder og i højtidelig stemning, så børnene oplever at dette er noget særligt og festligt. Vi mener ikke at sukker er skadeligt, men som med alt andet skal det være med måde og have sin begrundelse.

 

Når vi spiser har alle børn faste pladser og der dækkes bord med tallerkener, kopper, et lys og en blomst på bordet. Vi synger en sang før maden, spiser i rolig stemning, bliver siddende ved bordet, venter på hinanden, lærer at bede om for eksempel vandkanden, hjælper hinanden - de store hjælper de små - synger "tak for mad" til sidst.Til årstidsfesterne spiser vi selvfølgelig årstidens mad. Vi bager for eksempel selv vores brød, af kornet vi har hentet hos bonden og kærner fløden til smør til høstfesten, spiser varm rodfrugtsuppe til lanternefesten og så videre.